Veel gestelde vragen
1 Levering of afhaling
1.1 Wanneer kan ik mijn bestelling afhalen?

Wij verwittigen u via mail wanneer uw bestelling klaar is om af te halen.

Aangezien we veel met samengestelde producten werken, is het voor ons onmogelijk om een actief stockbeheer te hanteren.  Sommige producten kunnen bijgevolg even uitgeput zijn.  Dit is de reden waarom we u steeds verwittigen.

1.2 Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Leveringen worden uitgevoerd op woensdagavond en op zaterdag.  

Levering op woendag, voor bestellingen geplaatst tem maandag 12:00
Levering op zaterdag, voor bestellingen geplaatst tem woensdag 12:00

Dit alleen als alle producten voorradig zijn.  Wij verwittigen u als er een product tijdelijk is uitgeput.

2 COVID-19
2.1 Blijft MILA open na 1/11/2020?

Ja, MILA blijft open.

Bij voorkeur vragen we om uw bestelling via deze milawebshop te plaatsen en uw bestelling af te halen of door ons bij u thuis te laten leveren.

Wenst u toch uw bestelling te komen afhalen respecteer dan volgende maatregelen.

3 Bestellen
3.1 Waarom kan ik de optie leveren via pakketdienst niet selecteren?

Buiten onze regio maken we gebruik van de pakketdienst van bpost. Jammer genoeg behandelen zij onze pakketjes niet altijd even voorzichtig zoals we ze zelf zouden behandelen.

Bijgevolg kunnen we breekbare producten niet versturen. Als u zo een product hebt geselecteerd dan kan de optie leveren niet worden gekozen.

Bij elk product is duidelijk aangegeven wat er via pakketdienst kan worden verstuurd en welke niet.

4 Roomijs.
4.1 Hoe bewaar ik mijn roomijs?

In de diepvriezer kan u uw roomijs, roomijstaarten en sorbets op -20°C tot -25°C meerdere maanden bewaren.

U bewaart roomijs het beste afgedekt zodat het contact met de lucht tot een minimum wordt beperkt.

4.2 Hoe lang op voorhand moet ik mijn roomijs uit de diepvriezer halen?

Dit is afhankelijk van hoe koud je diepvriezer staat en hoe groot de roomijstaart of schepijs is.  We raden aan om de ijstaart een 10-tal minuutjes op voorhand uit de diepvriezer te halen en deze in koelkast te zetten (of buiten zetten indien de temperatuur minder is dan de kamertemperatuur).  Controleer eventueel met een breinaald of de ijstaart al zachter is na 10 minuten.

Snij uw ijstaart met mes dat je onder heet water hebt gehouden.  Spoel je mes regelmatig met heet water.  Bij schepijs, raden we aan na elk bolletje je schep even in heet water te dompelen.

Als je roomijs op kamertemperatuur een beetje laat zachter worden gaat de buitenkant wel smelten maar de kern zal hard blijven. Daarom is het beter om ijsroom op een lage temperatuur zachter te laten worden.

4.3 Hoe degusteer ik ijsroom?

De ideale temperatuur om van uw roomijs te genieten, is om deze te consumeren op een temperatuur van -12°C en -15°C.  IJsroom dat te hard of te koud is verliest zijn aroma's.

Roomijs is optimaal van smaak als elk hapje zachtjes in de mond kan smelten. Tussendoor een slokje fris water accentueert de fijne smaken.  Droge koekjes zijn altijd zeer lekker bij uw roomijs dessert.